Red Velvet cupcakes
Udělejte malý zázrak – upečte muffiny a přidáním krému z nich vykouzlete cupcakes! Budou se skvěle vyjímat nejen na narozeninové oslavě.
Čas přípravy40 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 120 g Hery máslové
- 300 g cukru
- 2 vejce
- ¼ šálku oleje na vaření
- 2 lžíce holandského kakaa + 1 lžíce na poprášení
- 2 ½ polévkové lžíce červeného barviva
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce bílého octa
- 350 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 1 lžička soli
- 250 ml podmáslí
Na krém:
- 400 g smetanového sýru
- 120 g Hery máslové
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 200 g cukru moučka
Cupcakes:
- Předehřejte si troubu na 175 °C, vymažte muffinovou formu a posypte holandským kakaem.
- Heru máslovou vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, postupně přidejte vejce, po každém dobře promixujte. V menší misce si smíchejte olej, zbývající holandské kakao, barvivo a vanilku. Vymíchejte do hladké pasty. Pastu přimíchejte do krémové směsi a přidejte ocet.
- V míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Začněte postupně přidávat moučnou směs střídavě s podmáslím do krémové směsi. Směs pořádně promixujte, ať je hladká a spojená.
- Připravenou směs rozdělte do muffinové formy a pečte na 175 °C 25 až 30 min. Po vyndání z trouby nechte vychladit na mřížce.
Krém:
- Na smetanový krém smíchejte smetanový sýr, Heru máslovou a vanilku do hladkého, světlého krému (trvá přibližně 3–4 minuty). Postupně přidávejte prosátý moučkový cukr, dokud není poleva světlá a načechraná (pokud vám poleva připadá málo tuhá, přidejte více cukru). Nakonec přidejte citronovou šťávu.
- Na korpus naneste zdobičkou krém.
