use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Špenátové lívance

Ať už sháníte inspiraci na slanou snídani, večeři nebo třeba rychlou svačinku, špenátové lívance si rozhodně poznamenejte. Jsou zdravé, rychle hotové a opravdu moc dobré. Navíc můžete obměňovat jejich složení a přidávat do nich své oblíbené suroviny. Kulinářské fantazii se meze nekladou!
  • 40 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 4 porce
recipe image Špenátové lívance

Ingredience

Těsto
  • 50 g Hery máslové (rozpuštěné)
  • 150 g pohankové mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 80 g čerstvého špenátu
  • 200 ml mléka
  • 2 až 3 jablka bez slupky a jadřince
  • 4 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • kůra z jednoho bio citronu
  • 1 lžíce vašich oblíbených semínek (chia, lněné, sezamové)
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
K servírování
  • med
  • čerstvé ovoce
  • bílý jogurt
      Postup přípravy
      1. V míse smíchejte mouky, prášek do pečiva a směs prosejete. V mixéru si připravte směs mléka, Hery máslové, žloutků, špenátu, jemně nastrouhané citrónové kůry, vanilky, skořice, semínek a medu (javorového sirupu). Vše rozmixujte najemno.
      2. Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a vyždímejte z nich co nejvíce šťávy. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh. V míse krátce promíchejte tekutou a moučnou směs. Do vzniklého těsta vmíchejte nastrouhaná jablka a na závěr sníh z bílků. Rozehřejte pánev na středně silný výkon a lívanečky smažte z obou stran dozlatova.
      3. Špenátové lívance můžete podávat buď teplé, nebo je vzít s sebou na výlet a sníst je studené. Je to jen na vás.