use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentýnské vafle

Už víme, čím překvapíte svou drahou polovičku na Valentýna – romantickou snídání v podobě vaflí s ovocem.
  • 40 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 4 porce
recipe image Valentýnské vafle

Ingredience

Na těsto:
  • 260 g hladké mouky
  • 1 a 1 lžičky (5 g) sušeného droždí
  • 1 lžičky (1 g) jedlé sody
  • 1 lžičky (2g) soli
  • 3 lžíce (40 g) krupicového cukru
  • 2 velká vejce
  • 420 ml mléka
  • 115 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 1 lžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu:
  • jahody, maliny, borůvky
  • šlehačka
  • moučkový cukr
      Postup přípravy
      1. Na těsto v míse smíchejte mouku, droždí, sodu, sůl a cukr. V další velké míse prošlehejte vajíčka, mléko, rozpouštěnou Heru máslovou a vanilkový extrakt. Do moučné směsi postupně přidávejte vaječnou směs a jemně prošlehejte do hladké směsi. Mísu překryjte potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice (těsto vydrží v lednici 2–3 dny).
      2. Ráno už jen nahřejte vaflovač, podle typu přístroje případně lehce vymažte olejem a na každou vafli použijte asi 1 hrnku těsta, stěrkou jemně uhlaďte povrch. Přiklopte těsto vaflovače a pečte asi 5–7 minut, nebo dokud nejsou vafle zlatavé a křupavé.
      3. Vafle zdobte ovocem a šlehačkou podle vlastní fantazie. Nakonec poprašte moučkovým cukrem. Skvěle chutnají také s javorovým sirupem nebo medem.
      Tip: pokud chcete vafle bez laktózy, jednoduše vyměňte mléko za nějakou rostlinnou variantu a Heru máslovou příchuť nahraďte Herou bez laktózy.