use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strouhaný tvarohový koláč

Víte, že jedno těsto může mít dvě chutě? Mezi litým a strouhaným je totiž velký rozdíl. Vyzkoušejte!
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 1 porce
recipe image Strouhaný tvarohový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 250 g Hery
  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 400 g cukru moučka
  • 3 kostky tvarohu
  • 1 ČL škrobu
      Postup přípravy:
      1. Heru, hladkou mouku, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao a 150 g cukru moučka dobře vymíchejte na hladké těsto. Dejte odpočinout do lednice. Odpočinuté těsto rozdělte napůl a jednu polovinu nastrouhejte do předem tukem vymazané a vysypané formy.
      2. Na náplň si tvarohy, 250 g cukru moučka, vanilkový cukr a zbylé žloutky dobře promíchejte. Z bílků a škrobu vyšlehejte tuhý sníh a opatrně promíchejte s tvarohovou směsí. Náplň navrstvěte na těsto ve formě a druhou polovinu těsta nastrouhejte navrch.
      3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20–25 minut.