Strouhaný tvarohový koláč
Víte, že jedno těsto může mít dvě chutě? Mezi litým a strouhaným je totiž velký rozdíl. Vyzkoušejte!
- Čas přípravy20 minut
- 1 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 250 g Hery
- 400 g hladké mouky
- 4 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- 400 g cukru moučka
- 3 kostky tvarohu
- 1 ČL škrobu
Postup přípravy:
- Heru, hladkou mouku, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao a 150 g cukru moučka dobře vymíchejte na hladké těsto. Dejte odpočinout do lednice. Odpočinuté těsto rozdělte napůl a jednu polovinu nastrouhejte do předem tukem vymazané a vysypané formy.
- Na náplň si tvarohy, 250 g cukru moučka, vanilkový cukr a zbylé žloutky dobře promíchejte. Z bílků a škrobu vyšlehejte tuhý sníh a opatrně promíchejte s tvarohovou směsí. Náplň navrstvěte na těsto ve formě a druhou polovinu těsta nastrouhejte navrch.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20–25 minut.