Zebrový koláč
Už jste někdy lili do těsta oranžádu? Teď je ten pravý čas to vyzkoušet a upéct zebrový koláč.
- Čas přípravy20 minut
- 12 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 1 sklenice oranžády (220 ml)
- 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
- 2,5 sklenice mouky (420 g) + 2 lžíce
- 1 sklenice cukru (250 g)
- 5 vajec
- 2 lžíce kakaa
- 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (25 g)
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
- Dejte do kastrolku tuk Hera a rozpusťte jej.
- Prosijte mouku s práškem do pečiva.
- Utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná hmota. Dále střídavě přidávejte mouku, oranžádu a rozpuštěný tuk Hera.
- Vzniklou hmotu rozdělte na dvě stejné části.
- K první části přidejte dvě lžíce kakaa a k druhé dvě lžíce mouky. Dobře promíchejte.
- Vymažte koláčovou formu tukem Hera a vysypejte moukou. Do středu formy (o průměru 22 cm) střídavě lijte obě hmoty, dokud nebudou veškerá množství ve formě. Pečte cca 60 minut při 160 °C.