Trojhránky z medvědího česneku
Hledáte tip na slané mlsání k večernímu filmu? Nebo jen chcete upéct něco dobrého pro návštěvu? Příprava trojhránků z medvědího česneku vám zabere jen pár minut a výsledek bude láska na první sousto!
Čas přípravy1 hodiny
10 porce

Ingredience
Těsto
- 100 ml rozpuštěné Hery
- 500 ml plnotučného mléka
- špetka cukru
- 800 g hladké mouky
- 1 kostka droždí (42 g)
- 2 lžičky soli
Náplň
- 125 g rozpuštěné Hery máslové
- sůl dle chuti
- 2 stroužky česneku
- velká hrst listů medvědího česneku
- vejce na potření
- cokoliv na posypání (mák, sezamové semínko, kmín)
Postup přípravy
- Nejdříve si vytvořte kvásek. Vlažné mléko, cukr a droždí smíchejte. Nechte stát na teplém místě. Až se na povrchu utvoří bubliny z kvásku, můžete pracovat dál. Do mísy robota dejte všechny suroviny na těsto včetně kvásku. Umíchejte nelepivé těsto a dejte ho na hodinu kynout do tepla.
- Mezitím si připravte česnekovou náplň. Máslovou Heru rozpusťte a vmíchejte do ní sůl a prolisovaný česnek. Medvědí česnek nasekejte nadrobno a vše spolu dobře promíchejte.
- Těsto po vykynutí vyklopte na velmi jemně pomoučněný vál. Rozdělte ho na čtyři stejné díly. Každý díl rozválejte do tvaru obdélníku. Potřete česnekovou náplní, posypte medvědím česnekem a zamotejte do rolády. Okraje lehce zastrčte dovnitř, aby náplň zbytečně nevytékala.
