use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohový mazanec

Skvělý tvarohový mazanec. Stačí jen smíchat ingredience a šoupnout do trouby. Jen si hlídejte teplotu.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 6 porce
recipe image Tvarohový mazanec

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • špetka strouhané citronové kůry
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 1 vejce na potření
  • 100 g blanšírovaných mandlí
      Postup přípravy
      1. Heru nakrájíme na menší kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Poté ji s cukrem utřeme do pěny. Zašleháme do ní vejce, přidáme citronovou kůru i šťávu, vanilkový cukr a tvaroh. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
      2. Z těsta vytvoříme bochánek a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře ho nůžkami nastřihneme do kříže. Mazanec po celém povrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme celými mandlemi.
      3. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme péct. Asi po 20 minutách teplotu zvýšíme na 180 °C a mazanec dopékáme asi 30 minut dozlatova.