Tvarohový mazanec
Skvělý tvarohový mazanec. Stačí jen smíchat ingredience a šoupnout do trouby. Jen si hlídejte teplotu.
Čas přípravy15 minut
6 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 150 g rostlinného tuku Hera
- 200 g moučkového cukru
- 2 vejce
- špetka strouhané citronové kůry
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku
- 1 vejce na potření
- 100 g blanšírovaných mandlí
Postup přípravy
- Heru nakrájíme na menší kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Poté ji s cukrem utřeme do pěny. Zašleháme do ní vejce, přidáme citronovou kůru i šťávu, vanilkový cukr a tvaroh. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
- Z těsta vytvoříme bochánek a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře ho nůžkami nastřihneme do kříže. Mazanec po celém povrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme celými mandlemi.
- Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme péct. Asi po 20 minutách teplotu zvýšíme na 180 °C a mazanec dopékáme asi 30 minut dozlatova.
