Zlatá tvarohová buchta
Tvarohová buchta, která díky šťávě z pomeranče dostane nejen krásnou barvu, ale i šťavnatost.
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- ½ šálku krupicového cukru
- ½ šálku hladké mouky
- ½ šálku polohrubé mouky
- šťáva z 1 pomeranče
Postup přípravy:
- Do mísy nastrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vanilkový cukr a dobře promíchejte. Poté přidejte na větší kostičky nakrájenou Heru a vyšlehejte ručním mixérem. Oddělte žloutky od bílků. Do směsi postupně přidávejte žloutky a zašlehávejte. Nakonec přidejte tvaroh a promíchejte. Bílky vyšlehejte mixérem na střední rychlost, až budou mít krémovou konzistenci, a pak je postupně přidávejte ke směsi v míse. Přidejte cukr. Hladkou i hrubou mouku a prášek do pečiva promíchejte a přidejte je ke směsi.
- Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček (obdélníková forma) a pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.
- Upečenou buchtu potřete šťávou z pomeranče.
