use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentýnské vafle podle Elly

Pokud nechcete hřešit ani na Valentýna, vyzkoušejte zdravou, veganskou variantu vaflí ze špaldové mouky.
  • 40 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 4 porce
recipe image Valentýnské vafle podle Elly

Ingredience

Na těsto:
  • 180 g Hery bez laktózy
  • 100 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 250 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 180–200 ml mandlového mléka
      Postup přípravy
      1. Změklou Heru bez laktózy utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a pořádně promíchejte.  Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k Heře s vejci. Přilijte mandlové mléko a mixujte asi tři minuty mixérem, aby bylo krásně nadýchané.
      2. Těsto vlijte do vaflovače a pečte dozlatova. Podávejte s tím, na co máte právě největší chuť. Doporučujeme marmeládu, čerstvé ovoce nebo vynechat cukru v receptu a pustit se do vaflí naslano.